1. Meditatie avonden Noordwijk

Op maandagavond geef ik meditatie bijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten leid ik altijd twee meditaties. Elke avond is weer anders: er wordt o.a. gemediteerd door middel van een bodyscan voor een volledige ontspanning van lichaam en geest en door visualisatie. Er wordt elke les een andere inzichtskaart getrokken zodat het zowel rustgevende als inspirerende avonden zullen zijn.

Het zijn altijd hele leuke en mooie avonden! Het brengt iedereen altijd iets moois.

Data:          21 januari 2019, 18 februari 2019, 18 maart 2019, 15 april 2019, 20 mei 2019, 17 juni 2019.  

Tijd:           20.00- 21.30/45 uur

Kosten:      € 70,- (voor de gehele reeks van 6x)

Locatie:      Noordwijk

Aanmelden via: rosalie@opvoedburo.nl2. Zwangerschapsmassage Noordwijk

Een zwangerschap is een bijzondere tijd. Nu er een klein mensje in je buik groeit, verandert er veel in je lichaam. Maar niet alleen lichamelijk, ook in ons hoofd zijn er een hoop processen bezig. En zo kan het ook voorkomen dat de hormonale veranderingen je soms wat uit balans brengen en je emotioneel maken. Een zwangerschap vraagt best wat van het lichaam én het brein. Een zwangerschapsmassage kan een mooi en fijn moment zijn waarop je spanning kunt loslaten en je lichaam en geest kunt laten ontspannen. 

De zwangerschapsmassage is, door de lange bewegingen en weinig druk, een massage om het lichaam te laten ontspannen. De massagetafel heeft een speciale uitsparing voor de buik en borsten, zodat je weer eens heerlijk op je buik kunt liggen. De buik wordt hierbij ondersteund door een speciale band, die precies voor jou wordt afgesteld.

Duur van de massage:          

60 minuten

Kosten:      

€ 60,-  per massage van een uur.

€ 100,- voor 2 massages van een uur (verspreid over je zwangerschap, deze mogelijkheid is vaker te boeken).

Locatie:     Noordwijk

Goed om te weten:

Een massage is te boeken vanaf het tweede trimester van de zwangerschap.

Tip: De optie bestaat om de massage aan huis te ontvangen, zodat je na de massage de deur niet meer uit hoeft. Vraag even naar de mogelijkheden. 

(Loop niet te lang door met klachten, raadpleeg altijd een arts of de verloskundige bij aanhoudende klachten)3. Reiki Noordwijk


Reiki werkt met universele energie en is op daardoor vergelijkbaar met andere alternatieve geneeswijzen zoals shiatsu en acupunctuur. Volgens de Chinese filosofie is deze universele energie de onmisbare levenskracht die in alle levende wezens aanwezig is. Reiki gebruikt deze universele energie vooral om het netwerk van energiebanen weer in evenwicht te brengen en te houden. In deze energiebanen kunnen blokkeringen ontstaan die onze gehele energiehuishouding in disbalans kunnen brengen. 

Volgens de Reiki filosofie wordt ervan uit gegaan dat iedereen over een dosis energie beschikt. Die levensenergie wordt gesimuleerd door onze handen. Reiki beschouwt ons lichaam, onze geest en ziel als één geheel. Tijdens een behandeling leg ik mijn handen op een vaste plekken op het lichaam, voor een aantal minuten. Vooraf kun je aangeven of je ergens pijn ervaart voor een gerichtere aanpak. Op deze manier wordt ervanuit gegaan dat op de pijnlijke plek de energie geblokkeerd is en dat die weer vrij gemaakt moet worden. Dat lukt door extra energie door ons lichaam te laten stromen.

Voor wie?
Voor iedereen!

Wat kun je verwachten?
Een ontspannen behandeling, je neemt liggend plaats op de massagetafel en ontspant met je ogen gesloten.

Duur van een behandeling:
  

Keuze uit:
30 minuten,
of
60 minuten.

Kosten:
     
€ 35,- per behandeling van een half uur (30 minuten).
€ 60,- per behandeling van een uur (60 minuten).

Goed om te weten:
De kleding blijft aan tijdens de behandeling.


4. Zwangerschapscursus Noordwijk


Ben je op zoek naar een bewuste beleving van je zwangerschap? Wil je verdieping, bewust in je lichaam zijn, informatie, ervaringen uitwisselen en ontspanning? Oftewel: wil je veel voor jezelf en je groeiende baby uit deze periode halen?

Deze zwangerschapscursus van 6 bijeenkomsten zorgt hiervoor! In een klein groepje zwangere vrouwen ga je een fijne beleving aan die gericht is op jouw zwangerschap.

Voor wie?
Voor zwangere vrouwen vanaf 13 weken zwangerschap.

Wat kan je verwachten?
 • Informatie over de zwangerschapsweek waar je dan in zit;
 • Ervaringen uitwisselen;
 • Tips en handigheidjes;
 • Meditatie
 • Ontspanning door op Yin Yoga gebaseerde oefeningen;
 • Ademhalingsoefeningen;
 • Healing doormiddel van Reiki (handoplegging);
 • Inzichtkaarten.
Wanneer?
Er zijn 2 groepen:
 1. Woensdagavond van 20.00-21.30 uur.
 2. Zondagochtend van 09.30-11.00 uur.
Wanneer aanmelden?
Het is fijn om de groepen in te delen naar zwangerschapsduur. Op die manier is het aanbod van de cursus passend voor iedereen. Iedereen is welkom! Je kunt ook later instromen, het is wel het leukst om een groep te vormen waar je ook echt meerdere weken mee samen komt. Neem vooral contact op! we kunnen samen kijken in welke goep plaats is en wanneer je kunt starten (ook als je al verder bent dan 13 weken).

Goed om te weten:
 • Er zijn 6 bijeenkomsten;
 • Je kunt starten vanaf de 13e week, we eindigen altijd rond de 34e week van de zwangerschap;
 • Maximaal 6 deelnemers per groep;
 • Kosten: 160,- incl. BTW p.p. voor de complete serie van 6 bijeenkomsten;
 • Ook spiritualiteit wordt besproken;
 • Ook geschikt voor Engelstalige vrouwen die zwanger zijn;
 • Aanmelden kan via: rosalie@opvoedburo.nl.
Belangrijk!
Ben je tijdens je zwangerschap gevoelig voor geuren of ben je erg misselijk? Meld dit dan vooraf, dan houden we hier rekening mee (met bijvoorbeeld wel of geen wierook, parfum en eten).
© 2016 Opvoedburo. All Rights Reserved. Ontwerp: Created by Car